in megusta

Napi zene 2. – tepi77

Figyelem! Ez a bejegyzés már több mint 1 éves, tartalma elavult lehet!

A mai nap (és ezentúl keddenként) @tepi77 ajánl nektek zenét. Peti az egyszemélyes fiúbanda, a Tangram nevű formáció frontembere, nagyon fincsi ambient zenéket alkot. Ime a választása és a zenéhez fűzött gondolatai.

Alphaville – Ivory Tower

Ha egy rossztündér elátkozna, hogy innentől kezdve csak egyetlen dalt énekelhetnék a zuhany alatt, de egy jótündér – meglátva minket az erdőben egyezkedés közben – közbeavatkozva enyhítene az átkon azzal, hogy ezt a dalt én választhatom meg, akkor egyértelműen az Ivory Towert választanám az Alphaville-től.

Ezt a hihetetlen, magasztos-energikus zenét már reflexszerűen kezdem énekelni, ha nagyritkán a zuhany mellett döntök a kád ellenében.
A dal mintegy összefoglalása a zenekar (akkor, 1994-ben) tíz éves fennállásának, a szövege korábbi sikeres dalok szövegéből van összeollózva. Itt az ideje, hogy végre elfelejtsük a Forever Youngot, és mostantól ez legyen az a dal, amely a német szintipop zenekartól elsőre eszünkbe jut.

Légy bátor, szólj hozzá

Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..