in lifestyle

Ilyen fogkefét viszont vegyél!

Figyelem! Ez a bejegyzés már több mint 1 éves, tartalma elavult lehet!
Ha múltkor megírtam, hogy milyen fogkefét ne vegyél, akkor most úgy korrekt, hogy megírom, mi történt azóta és, hogy milyen fogkefét ajánlok.

Bár koránt sem vagyok a terület szakértője (disclaimer: kérd ki a fogorvosod tanácsát), de miután kukáztam a hightech kinézetű fogkefét, elkezdtem keresgélni.

Sokat segített a témában, hogy többen is hozzászóltatok és pozitívan nyilatkoztatok az elektromos fogkefékről. Így hát egy kedvezményes lehetőségre gyorsan lecsapva (köszi @relaxxx!), be is újítottam múlt hét kedden egy a Braun által gyártott Oral-B Professional Care 500 típusú elektromos fogkefét.

Egy új élmény

Nincs róla mit mesélni, ki kell próbálni. Teljesen új dimenzióba emeli a fogápolást, látható és érezhető a különbség. Nagyon tetszik, hogy fél percenként rezgéssel jelzi, hogy váltsak szegmenst: a koncepció ugyanis az, hogy az alsó-felső fogsort 2-2 részre osztva (azaz összesen 4 rész), blokkonként 30 másodpercig kell mosni.

Ha azt mondom, két perc fogmosás, soknak tűnik. Így a fél perces “cserékkel” azonban még az az érzésem is támad, hogy már-már rövid. Igaz még sosem mértem le a “hagyományos” fogkefés fogmosási szokásaim, de lehet, hogy teszek majd egy próbát már csak kíváncsiságból is.

Persze a technikát még csiszolni kell, tegnap például a bal felső hátsóörlőimnél megragadt egy kis fogkrém adag, amit csak a folyamat végén vettem észre. A kialakítás miatt meglepően könnyű elérni a fogak belső felületét, de még a hátsó fogakat is.

A csomag

Oral-BMivel egy speciális kiszerelést sikerült megszereznem, az alap kefén túl még tartalmazott a csomag extra keféket, fogfehérítős és sensitive verziót, fogköztisztítót, meg valami fura eszközt (a képen a tartozékok közül felülről a második – tippeket megköszönök!), aminek még nem sikerült utánajárnom, hogy mi is.

Egyetlen negatívumot tudok megemlíteni a termékkel kapcsolatosan, ez pedig a töltője. Modern, indukciós töltés, viszont a töltő talp vezetéke nagyon rövid. Így – általában biztonsági okokból – a magasabbra szerelt konnektorokba nem lehet bedugni, mert csak lógna a levegőben.

Az első, 17 órás töltés így az íróasztalon zajlott.

3 napja használom, teljesen meg vagyok elégedve vele.

Mentions

 • Horváth Tamás
 • Horváth Róbert
 • Horváth Tamás
 • Horváth Róbert
 • Horváth Tamás
 • Kiss Attila Csongor

Légy bátor, szólj hozzá

Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

 1. Horváth Róbert Azért, mert hiába mosod tisztára a fejet, belül nedves marad, mert használat közben összevizezed-nyálazod-fogkrémezed és amikor elrakod akkor nem száraz. Ez a nedvesség viszont csordogál a fej „nyelében” és a mozgató fém-izé tövénél beszivárog a gépbe és egy idő után berohasztja azt.

 2. Horváth Tamás közben én is erre tippeltem, viszont így be kell szereznem valami fej tartót (az nem volt hozzá). Meg én a készüléket is le szoktam mosni, de akkor érdemes szárazra is törölni.

 3. Horváth Róbert Yesssz. Tartsd szárazon a puskaport… és a fogkefédet! :D
  Nehéz a fejeket kulturáltan tárolni, mert bármit csinálsz, csurog belőle a lé. A bótokban kapható fogkefetartó poharak lennének jók, ha nem esne beléjük a motorosfogkefék feje (piaci rés!). Bár ezeknél semé értem azokat, amiket nem lehet szétszedni… ott a pohár, a négy lyukkal a tetején, de időnként felmerülhet az igény a tisztításra, viszont nincs, aki beleférne.