in gyorshír

A kísérletek hete

Figyelem! Ez a bejegyzés már több mint 1 éves, tartalma elavult lehet!
A 2011. július 4-8-ig tartó időszak duplán a kísérletek időszaka lesz nálam.

Az egyik kísérlet, mint ahogyan már korábbi posztban említettem, egy hétig figyelni fogom, hogy mikor melyik Apple eszközt használom, mennyi ideig és milyen célra. A tanulságok mindenképpen a Cult Of Less irányába kell, hogy mutassanak, illetve kíváncsi vagyok arra is, hogy mennyire hatékonyan tudom ezeket az eszközöket, az általuk nyújtott vélt vagy valós ökoszisztémát kihasználni.

Ebben az egy hétben lesz utazás (MBP, iPad, iPhone), lesz itthoni munka (iMac), lesz patikai munka (iPad,iPhone), lesz otthoni munka (szülőknél, MBP, iPad, iPhone), szóval pont ideális, hogy a teljes spektrumot lefedjem.

Sokat gondolkoztam, hogy mivel rögzítsem majd az adatokat. Gondoltam a Things-re, amiatt, mert minden platformon jelen van és szinkronizálható is. Ugyanakkor teleszemetelném vele az adatbázist, meg nem erre való. Aztán jött a szikra, google docs lesz a nyerő. Az mindenhonnan minden gépről elérem.

A másik kísérlet (ami ha így belegondolok, lehet, hogy tovább kell, hogy tartson, az igazi tapasztalatokért), hogy egyelőre egy prototípussal, de a mai nappal elkezdtem állva dolgozni, kialakítottam az álló munkahelyet. Az első pár óra tapasztalata az, hogy a derekamat és a vádlimat érzem kicsit, de azt már most látom, hogy többet mocorgok, mászkálok, pihenésnek megyek egy kört stb…szóval jó lesz ez. Az iMac kicsit közel van, nehéz “befogni” a 27″ képernyőt és a kezem sincs megfelelően alátámasztva, ezért azt már biztosan tudom, hogy legalább 70-80 cm mély asztallap kell majd. A magasság sem ideális, 109cm nekem picit magas, 102cm körül az ideális. Van egy komód, majd azon is kipróbálom, az pont 102cm magas.

Majd elfelejtettem a legfontosabb feladatot: MidiTom kért segítséget tőlem, hogy válaszoljam meg ezt a kérdést. Úgy gondolom, erre kell egy hét, hogy megtaláljam a legmegfelelőbb választ :)

Mentions

 • Flash report a Kísérletek hetéről | STRO-B.COM |
 • Flash report a Kísérletek hetéről | STRO-B.COM – Néha mondok értelmeset is!

Légy bátor, szólj hozzá

Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

 1. Sajnos azt kell mondjam, hogy a GoogleDocs zsákutca. Ha már Apple, akkor az iWorks jobbnak tűnik, de nálam a Dropbox vált be, amin MINDEN anyagomat tartom, aminek értéke van.

  Itt MS Office anyagok vannak, mert azokat olvassa mindenki bárhol, illetve RTF formátumú fájlok. Azokat TextEdit-tel írom, illetve bármivel, ami elérhető az adott platformon.

Webmentions

 • Flash report a Kísérletek hetéről | STRO-B.COM | július 4, 2011

  […] hete elindítottam egy kísérletet, ami két nagyon egyszerű (vagy bonyolult?) kérdésre hivatott választ […]

 • Flash report a Kísérletek hetéről | STRO-B.COM – Néha mondok értelmeset is! július 4, 2011

  […] hete elindítottam egy kísérletet, ami két nagyon egyszerű (vagy bonyolult?) kérdésre hivatott választ […]