Kategóriák
Heti Zene

Heti Zene S02E12

A héten @ni0 egy érdekes zenét hozott. Érdekes, mert ahogy írja is, nem a megszokott stílusjegyeket hordozza, és érdekes, mert Tiësto már nem ebben a stílusban alkot – ami szerintem amúgy nem baj, mert eléggé kimaxolta azt amit csinált.

@ni0: Erre a hétre egy régi kedvencem hoztam el. Bár trance, az az érdekessége, hogy lassú. A dalhoz nem készült videoklip, holland iskolásokból álló csoport készített hozzá egy iskolai feladat keretein belül egy szerintem találó videót.

A szám annak a Tijs Verwestnek, vagyis Tiestonak, keze munkája, aki manapság már a house vagy inkább trouse szcéna berkein belül próbál érvényesülni több-kevesebb sikerrel.

Ezen a héten @tepi77 egy igazán mókás zenét hozott, melynek kapcsán pár technikai érdekességre is leltem!

@tepi77: A nagyon híres albumoknak meg van az az előnye, hogy annyiféle feldolgozásban lehet őket hallani, amennyit csak el tudunk képzelni. A Pink Floyd Dark Side of the Moonja is egy ilyen album, hisz már 8bites zeneként is hallottam (és egész jó volt).

A zenekar muzsikája eléggé hangszercentrikus, mondhatni – ezért az egyik legérdekesebb feldolgozás az a capella, amelyben kizárólag emberi hangokkal szólaltatják meg az eredeti zenét. Az említett album egyik legjobb dala, a Time lett az e heti választásom, a Vocomotion előadásában.

Nohát, @andan81 kolléga a techno mestertől hozott egy darabot, bevallom: nem lepődtem meg 🙂

@andan81: Ma egy kicsit pörgősebb muzsikát hoztam nektek a nagy öreg Carl Cox-tól. Kellemes latinos dallam, törzsi ütemek, brutális basszus. Ez jellemzi a Sentimento Latino-t. Lehet nem egy „téli hangulatú zene”, de legalább egy kis karneváli hangulatot teremt ezekben a hideg napokban 🙂

A héten @ddq úrral volt egy érdekes levelezésünk. Küldött nekem egy zenét (első zene), majd egyből egy másikat is (második zene). Csakhogy a második zenét tartalmazó e-mail és komment hamarabb jött meg, mint az első. Strange! És ha róla van szó, mi más, mint tört ütemek és dupstep. 🙂

@ddq: ha 4 kezem es ket fejem lenne sem vegeznek idoben a heti meloval, ezert most csak ennyire futja, mint aktualis kedvenc de ugy gondolom, hogy a John B meg a Cameo meg a Krooked nev eleg lesz az erto kozonseg szamara.  NUMBERS!

@ddq: Mondjuk ez is k****jo, ma talaltam, ergo semmit nem tudok rola, hogy kiezmiez, csak azt, hogy jo az alap meg a csavo ahogy magyaraz a tucat kocsmaban

Tőlem a hétre egyszer megkapod talán (a nem sitcom kategóriájú sorozatok közt) a The Sopranos (Maffiózók) után, az elmúlt évek legjobb karakterfejlődős sorozatának a Breaking Badnek (Totál Szívás) az egyik betétdalát. Gus Fring feje szépen felrobban mikor ez a zene szól.

Az előadóról: Apparat – egy zseni. A velem majdnem egyidős német fiatalember Sacha Ring áll a név mögött és szintén friss kedvencemmel a Modeselektor nevű duóval alkotják a Moderat formációt, akiktől már ajánlottam itt a Heti Zenében.

A másik dal szintén egy dallamos, de már törtebb ütemeket prezentáló darab, ami ugyan nem mai, pontosan 1 éve került fel a YouTube-ra, de simán megállja a helyét! Jakwob egy brit dj, producer, aki 10 éves kora óta zenél (most 25 éves), és a jazztől a death metálon át a dupstepet is kipróbálta. Szerencsére a breakbeatesebb műfajnál kötött ki, így kerülhetett most bele az ajánlásomba 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük