by

Napi zene 31. – longhand

Egyik nagy kedvencemet hozta ma @longhand. Jovanotti zenei karrierjét, ha nem is napi szinten, de relative nyomon követtem. Érdekes volt látni, ahogyan a Serenata Raptől eljutott Jovanotti (azaz Lorenzo Cherubini) olyan mélységű dalokhoz, mint az A Te című.

Ezúton csókoltatom a kiadóját, aki Magyarországon nem engedélyezi a YouTube-on az eredeti videók lejátszását. Pár éve még nem volt gond…

Még egy gondolat: érdemes megfigyelni, hogy egy régi előadó slágerét is skandálva éneklik az olaszok. Mivel rokonaim élnek kint, tudom, hogy az olaszoknál a zene olyan, mint a kávé meg a pasta: az életük része.

Sokféle módon idéztek már meg elhunyt előadókat színpadon, de ennél jobb megoldást még nem láttam, mint ahogy Jovanotti lezárja az egyik koncertjét Domenico Modugno régi-régi felvételével. Két kellemes kis dal remekül egymásba fűzve, elalvás előtti zenehallgatáshoz.

További @longhand napi zene:

Write a Comment

Comment

Webmentions

  • Napi zene 45. – longhand • Negramaro - Cade la pioggia | STRO-B.COM |

    […] Jovanotti után, maradva még egy kicsit az olasz előadóknál, egy az aktuális időjáráshoz illő dal a Negramarotól. Esős rossz időben szokott előkerülni ez a dal.Egy néhány évvel ezelőtti olasz nyaralás során ismertem meg a zenekart, a csapból is ők folytak az akkor aktuális slágerükkel. […]