Abszolút Hallás Rádió

Fabók Péter (aka @tepi77) zenész kolléga, a Tangram zenei projekt alfája és omegája és Fejes Balázs (aka @fb2) elindított egy podcastet Abszolút Hallás Rádió címmel.

Péterről és zenéjéről már írtam itt a blogon, egyszer a távoli jövőben talán a Bronze Bumblebees című dalához a remixem is elkészül. Mivel ismerem Peti zenei ízlését, kíváncsian vártam, hogy miről fog szólni az Abszolút Hallás Rádió podcast.

Mit jelent az abszolút hallás? Abszolút hallásnak nevezzük azt a képességet, hogy az egyén referenciahang segítsége nélkül azonosít bármely hallott zenei hangot. Ezzel szembe szokták állítani a relatív hallást, amely az a képesség, hogy az egyén egy referenciahang segítségével azonosítja a hallott hangot.

Forrás: Wikipédia

A podcasttől pontosan azt kaptam amit vártam: két alapvetően eltérő zenei ízlésű és zenei képzettségű ember beszélgetését a zenéről, zenei ízlésről, hangszerekről, koncertekről, albumokról, zenekészítésről. Könnyed, laza, de mégis figyelmet igénylő podcast. A legjobban az tetszik nekem, hogy új zenéket ismerhetek meg úgy, hogy nem én túrom (és szűröm) pl. a youtube videókat. Külön tetszik, hogy a két “műsorvezető” ellent mer egymásnak nyíltan mondani, ha nem tetszik egy adott zene vagy zenekar, ettől számomra sokkal hitelesebb lesz az egész műsor.

Mostanában idő híján kicsit beszűkült a zenei paletta amit hallgatok, pedig eléggé nyitott vagyok minden féle stílusra, így öröm lesz hallgatni az Abszolút Hallás Rádiót az iTunesban.

Hajrá srácok, csak így tovább!

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük